Movement training

Ik begeleid mensen uit verschillende segmenten om een fysieke intelligent lijf te creëren. Om de taal van je eigen lijf te leren spreken. In de triatlonwereld hebben we een bepaald (bewegings)vocabulaire; bepaalde bewegingen, bepaalde beperkingen en daarmee specifieke blessures. Zo ook in andere sporten:

Door vanuit een movement perspective te werk te gaan, maken we het lichaam adaptive voor verschillende bewegingssituaties. Mijn doel is om hiermee een fysiek intelligent lijf te ontwikkelen, dat niet niet gelimiteerd is tot de kennis en bewegingen uit zijn/haar sport.

Een fysiek intelligent lijf verricht in split-seconden de juiste handeling, niet alleen in relatie tot de uitkomst maar ook in relatie tot het gehele lijf. Bij een breed ontwikkeld/getraind lijf, komt iedere beweging dan ook vanuit het gehele lijf, doordat alle krachtkanalen verbonden zijn. We vermeiden compensaties of overbelasting en we streven naar het volledig benutten van het kinetisch potentieel in een bewegingssituatie. Alle neurotransmitters en proprioceptoren zijn actief en weten vlot met elkaar te communiceren.

Iedere sport of beweging heeft zo zijn tekortkomingen. Kort door de bocht gezegd: doe je veel marathons dan ben je in goede conditie, je kunt lange afstanden hardlopen, maar je kunt je eigen tenen niet aanraken zo stijf dat je bent. Doe je veel aan yoga dan ben je óók in goede conditie, je kunt diverse lastige houdingen aannemen, maar je kunt geen 10km onder het uur hardlopen voordat je uitgeput bent.

Ik begeleid mensen om het lichaam dus fysiek intelligenter te maken. Om de bovenliggende principes van een beweging te trainen. Om hierdoor niet alleen te excelleren in je eigen sport, maar ook in een breder perspectief: als bewegend mens. Zodat je middels sport en beweeglijkheid goed voor je lijf hebt gezorgd in zijn totaliteit en het niet in één specifiek segment te veel hebt overbelast.

NEem contact op » Gratis

Begin vandaag nog. Vraag vrijblijvend een (gratis) intake telefoongesprek aan.

of lees meer verhalen van eerdere deelnemers