Het begintraject

Het begintraject is er volledig op ingericht om een veilig fundament neer te leggen voor de trainingsperiode die komen gaat.

  • > Volledige Fit-test
  • > Persoonlijk trainingsschema
  • > Mentale weerbaarheidstrainingen
  • > Krachttraining voor triatleten
  • > Mobiliteitstraining voor triatleten
  • > Persoonlijk voedingsschema
  • > VO2max test
  • > DEXA-scan

Middels een volledige trainingsanalyse bekijken we de fysieke belastbaarheid van je lichaam. De analyse neemt ruim drie uur in beslag waarbij gekeken wordt naar de staat van je gewrichten, mogelijke beperkingen in mobiliteit, flexibiliteit, lichaamscoördinatie, uithoudingsvermogen, ademhaling en meer. We kijken via het heden naar je verleden – blessures, beperkingen, pijntjes – en schetsen een beeld van je toekomst. Uit de Fit-test zullen specifieke oefeningen naar voren komen om blessure preventief te kunnen trainen.

In samenwerking met Diane Valkenburg laten wij een VO2max test afnemen. Hier wordt je maximale zuurstofopname gemeten en wordt zo nauwkeurig mogelijk je maximale hartslag + maximale vermogen in wattage + lactaat curve bepaalt. Op basis van deze data worden je trainingszones ingericht.

Indien gewenst adviseren wij je een specialist om een volledige lichaamsscan te laten doen. Middels een röntgenapparaat wordt zo nauwkeurig gemeten uit welke componenten je lichaamsgewicht is opgebouwd: te weten het vetvrij weefsel (spieren, botten, organen) en uiteraard je vetweefsel.

Laat hier je e-mail achter en ik neem contact met je op:

Het middentraject

Het middentraject zal bestaan uit maandelijkse personal training en continue online begeleiding waar je al je vragen kunt stellen en je vorderingen worden bijgehouden.

Online begeleiding

Heeft als voordeel dat we continu met elkaar in contact blijven en dat alle informatieoverdracht op één plek plaatsvindt. Dit wordt dan jouw kennisbank waarin je de ontwikkelingen van de trainingen automatisch worden bijgehouden vanuit je horloge en waar je overzichtelijk vragen kunt stellen zonder dat er kennis verloren gaat. We kunnen zo snel en gemakkelijk foto’s, video’s of links met elkaar delen.

  • Tussentijdse doelen

Om je voortgang te meten, en overtraining te voorkomen, zullen we tussentijdse doelen opstellen. Deze zijn gebaseerd op je einddoel – bijv. finishen binnen 6 uur. Iedere maand zal het doel van de duurtrainingen iets toenemen, om zo de fysieke belasting op je gewrichten te beperken en tevens tussentijdse succesmomenten te hebben. We kijken precies naar wat er voor nodig is om bij jouw Ironman race of Ironman70.3 race je streeftijd te realiseren en delen de trainingen dusdanig in, dat je bij alle onderdelen hierbinnen vallen.

Laat hier je e-mail achter en ik neem contact met je op:

Het eindtraject

Het eindtraject staat volledig in het teken van race-day. Hier werken we gestructureerd aan het klaarstomen van zowel je lichaam, geest als materiaal, om zo optimaal en voorbereid mogelijk voor de dag te komen. De trainingsintensiteit gaat naar beneden en de focus verplaatst zich naar beweeglijkheid van je lichaam, voeding en specifieke race-day voorbereiding.

Je lichaam moet in deze fase opbouwen naar een toppunt qua kracht, energie, mobiliteit en herstellend vermogen tot 1 week voor de race. Hier werken we vervolgens aan een persoonlijke blueprint rondom de Ironman dagen, met alle do’s en don’ts. Wanneer ben je waar? Hoeveel trainingen doe je nog? Hoe intens? Welke oefeningen wel/niet? Wanneer eet je wat? Welk materialen zijn essentieel? Maar ook, hoe bereid je je voor op de transities? etc.

Laat hier je e-mail achter en ik neem contact met je op: