“Ik wil triatleten begeleiden vanuit een movement perspective.”

Dit wil ik óók »

Over Sebastiaan

“Sebastiaan is sportcoach, triatleet en volgt een continue opleiding in de bewegingswetenschap van Fighting Monkey©. Hij is drievoudig Ironman finisher; Ironman70.3 Haugesund, Ironman70.3 World Championship Mont-Tremblant en Ironman Barcelona.

Hij werkt vanuit een ‘Movement perspective’, waarbij een uitwisseling van kennis uit verschillende disciplines gecreëerd én gestimuleerd wordt. Dit laadt hem toe om zich buiten de drie triatlon disciplines te ontwikkelen en samenwerkingen aan te gaan met nieuwe ‘werelden’ als o.a. dans, yoga, gymnastiek, diverse vechtkunsten, kracht, mobiliteit, flexibiliteit en meer.

Sebastiaan werkt nauw samen met Jozef Frucek en Linda Kapetanea, oprichters van de bewegingswetenschap Fighting Monkey©. Fighting Monkey stelt een scala aan onregelmatige bewegingssituaties samen om vergeten, of verloren, bewegingspatronen en mobiliteit te voeden en/of weer te herstellen. Middels toegankelijke oefeningen biedt het toegang tot het krachtige potentieel van eenvoudige menselijke bewegingen – wat direct toe te passen is op het zwemmen, fietsen en hardlopen.

Vanuit zijn achtergrond weet Sebastiaan sport specifieke tekortkomingen te ondervangen en een meer holistische aanpak ten aanzien van een trainingsperiode te creëren.”

Fundamentele eigenschappen van Threesixty5:

Uitgebreide Fittest 

Voordat de trainingsfase van start kan gaan nemen we een Fit test af. Gedurende 3 uur wordt gekeken wat de huidige belastbaarheid is van je lijf. We kijken hier naar de gehele complexiteit; van uithoudingsvermogen, mobiliteit, flexibiliteit, kracht, ritme en coördinatie tot ademvermogen, mentale kracht en meer. Mede aan de hand van de Fit test bepalen we de focus voor de eerste maand aan training - die hoofdzakelijk gericht is op het lijf voorbereiden op de vele trainingsuren die komen gaan, waarbij rekening gehouden dient te worden met eventuele blessures of beperkingen uit het verleden.

Race specifieke voorbereidingen 

In de laatste 30 voor de race veranderd er een hoop in de focus van de training en uiteraard daalt de trainingsintensiteit. Daarnaast behoeft iedere race ook zijn eigen behoefte. We bereiden je voor op het openwater zwemmen, op de verandering in je voeding, op het parkour en al hetgeen je dient te weten om je eerste race zo soepel mogelijk te laten verlopen.

VO2max test

In samenwerking met ex-profschaatsster Diane Valkenburg wordt een VO2max test gedaan. Hier meten we de maximale zuurstofopname, samen met het maximale vermogen in wattage, de maximale hartslag en de lactaat drempel. Met deze informatie bereken we precies bij welk vermogen aan inspanning jij begint te verzuren en dit helpt ons om zo nauwkeurig mogelijk de trainingszones in te richten voor het fietsen en hardlopen. Zo train jij altijd met de juiste intensiteit!

Fysieke intelligentie

  • Met het brein denken we en met het lichaam bewegen we. Hoe breder het denkvermogen, des te ‘slimmer’ we iemand noemen – we spreken van een hoog IQ. Voor het lichaam is hetzelfde van toepassing. Hoe breder het vermogen tot bewegen, en het correcte aanpassingsvermogen in een bewegingssituatie, des te ‘slimmer’ we iemand kunnen noemen op fysiek niveau – we spreken van een hoog PQ (EN: physical quotient). Bij Threesixty5 bereiden het lichaam voor op een scala aan bewegingsuitingen en confronteren we het met diverse bewegingssituaties complementair aan zwemmen, fietsen en hardlopen om zo te groeien in je fysieke intelligentie en daarmee in de paraatheid van je lijf.

Interesse wat dit voor jou kan betekenen?

Een hele triathlon of een halve triathlon? Of een marathon?

Wij helpen je vanaf het begin van je training tot het moment dat je de finish overgaat. Ik vertel je graag over onze methodes. Meld je aan!

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld je vrijblijvend aan
Laat je gegevens achter en ik stuur je meer informatie over onze trainingstrajecten.
ErrorHere